Tweede jaar op rij groot succes voor ‘BAF Summer Expo’

Voor het tweede jaar op rij heeft de Belgische Luchtcomponent de deuren van zijn Summer pop-up expo geopend op de vliegbasis Koksijde. Met die jonge en moderne tentoonstelling wil het de bezoekers meenemen achter de schermen van de Luchtmacht. Tussen 12 juli en 13 augustus kunnen ongeveer 3.500 bezoekers van alle leeftijden kennismaken met wat onze Luchtmacht vandaag en vooral in de toekomst te bieden heeft.

 

“Om het welzijn van zowel ons personeel als onze bezoekers te garanderen en de militaire veiligheidsvoorschriften te respecteren, werken we met inschrijvingen”, zegt Majoor Gregory Bogaerts, Commandant van de dienst Imago en Publieke Relaties van de Luchtcomponent. “Op vaste tijdstippen, drie keer per dag, laten we 45 bezoekers onder begeleiding binnen. Eens binnen, worden ze verdeeld in groepen en neemt een van mijn mensen hen mee op ontdekkingsreis. Ze krijgen de kans om zelf plaats te nemen in de cockpit van een F-16 of achter de stuurknuppel van de Sea King en maken kennis met de nieuwste technologieën en vliegtuigen waarmee we morgen onze vrede, veiligheid en welvaart beschermen.”

 

“Onze Luchtmacht zit momenteel in een overgangsperiode”, gaat majoor Bogaerts verder. “Met de aankomst van de eerste Airbus A400M ‘Atlas’ transportvliegtuigen eind vorig jaar hebben we opnieuw een stap gezet in de vernieuwing van onze vloot. Binnen enkele jaren maken zowel de MQ-9B ‘SkyGuardian’ als de F-35A ‘Lightning II’ hun opwachting. Om die nieuwe, hypermoderne technologieën van de vijfde generatie te gebruiken en te onderhouden hebben we jonge, gemotiveerde mensen nodig. De jongeren van vandaag groeien op in een digitaal tijdperk. We willen hen dan ook tijdens deze tentoonstelling de hand reiken en tonen wat de Luchtmacht van morgen hen te bieden heeft! We hopen van dat we op het einde van elke rondleiding een jongere hebben kunnen overtuigen om te kiezen voor Defensie,” besluit majoor Bogaerts.

Jozef Vanden Broeck

Jozef Vanden Broeck