Vaccinaties van start voor medisch personeel van Neder-over-Heembeek

Het medisch personeel van het Militair Hospitaal Koningin Astrid kan zich sinds 21 januari laten vaccineren. Die fase sluit aan bij het vaccinatieplan dat op federaal niveau werd uitgewerkt.

 

Wanneer je eind januari langs het militair ziekenhuis in Neder-Over-Heembeek passeert, kan je hier dokter, verplegers en andere zorgverleners bij de spoeddienst zien aanschuiven. Hier zijn onlangs de vaccinaties tegen Covid-19 voor het ziekenhuispersoneel van start gegaan. Iedereen krijgt zijn eerste dosis en wordt geregistreerd in het federale register Vaccinnet. Het personeel krijgt meteen ook een tweede vaccinatieafspraak, uiterlijk 21 dagen later.

 

Defensie past nauwgezet de federale richtlijnen toe. Die schrijven voor dat het medisch tweedelijnspersoneel vanaf eind januari kan gevaccineerd worden. Doordat zij tijdens hun dagelijks werk rechtstreeks en regelmatig in contact komen met kwetsbare personen is het essentieel om hen te beschermen, ook in het belang van hun patiënten. De volgende fase, voor het eerstelijnspersoneel, start volgende maand.

 

Meer informatie over het verloop van het federale vaccinatieplan vind je hier.

Jacques-Emmanuel De Boeck

Vincent Bordignon

Luc Carvers