Zacht ontwaken voor de kinderen in het Militair Hospitaal

Alles wordt in het werk gesteld zodat de patiëntjes die wakker worden na een intensieve operatie in het Militair Hospitaal Koningin Astrid (MHKA) snel kunnen genieten van een glimlach en levenslust. Het bewijs: een prachtige muurschildering zorgt nu voor een positieve en rustgevende omgeving in de herstelkamer van de chirurgische afdeling. Het werk werd uitgevoerd door de vzw Pinocchio, die zich inzet voor het welzijn van kinderen met ernstige brandwonden.

 

De muurschildering, het werk van getalenteerde kunstenaars van vzw Pinocchio, toont een kleurrijk en fantasierijk tafereel. Het is ontworpen om een glimlach op het gezicht van de kinderen te toveren en ze een gevoel van vreugde en hoop te geven tijdens hun verblijf in het ziekenhuis. De afbeelding bevat elementen uit het piratenthema, die onze pediatrische patiënten moet inspireren om opgewekt en dapper te zijn tijdens hun genezing.

 

Moeilijk ontwaken

 

De keuze voor de recovery-kamer is geen toeval. De periode na een operatie kan voor patiënten vaak moeilijk zijn, zowel fysiek als emotioneel. Door de omgeving aantrekkelijker en inspirerender te maken, hopen de initiatiefnemers van het project dat patiënten zich meer ontspannen en comfortabel voelen tijdens hun herstelproces. De muurschildering is kostelijk en stimuleert de verbeelding van patiënten, wat kan bijdragen aan een positieve gemoedstoestand en een sneller herstel.

 

De eerste reacties op de muurschildering zijn tot nu toe zeer positief. Patiënten en medisch personeel waarderen de nieuwe toevoeging in de herstelkamer. De patiënten voelen zich meer op hun gemak en vinden troost in de vrolijke afbeelding, terwijl het medisch personeel merkt dat de sfeer in de kamer positiever is geworden. De muurschildering is een tastbare herinnering dat er hoop en genezing is na de moeilijke periode van een operatie.

 

Renovatie van de operatiekamer

 

De verfraaiing van de ontwaakruimte met een muurschildering maakt deel uit van een breder project om het operatiekwartier te renoveren. Verschillende operatiezalen zijn al gerenoveerd of worden momenteel onder handen genomen.

 

Volgens een recent gepubliceerd koninklijk besluit moeten ontwaakzalen aparte ruimtes bieden voor jonge pediatrische patiënten en volwassenen. Ook moet de medische apparatuur worden aangepast. Gelukkig werkt het MHKA er hard aan om het operatiekwartier, inclusief de “Recovery”-kamer, aan te passen aan de nieuwste kwaliteitsnormen en zo de best mogelijke zorg te bieden aan onze patiënten.

PAO HMRA-MHKA

HMRA-MHKA