Gemotoriseerde Brigade houdt solidariteitsactie in Luik

De Gemotoriseerde Brigade organiseert twee dagen lang een solidariteitsactie in Luik voor de slachtoffers van de overstromingen. Meer dan 1000 kinderen zullen een rugzak met speelgoed en snoep ontvangen. Defensie wil zo de getroffen families een hart onder de riem te steken.

 

Traditiegetrouw houdt de Gemotoriseerde Brigade jaarlijks een solidariteitsactie. Vorig jaar ontving de voedselbank van Sint-Vincentius in Leopoldsburg hun steun, dit jaar gaat hun hulp naar de provincie Luik. Brigadecommandant kolonel Lieven Geeraert nam, in samenwerking met het provinciecommando, het initiatief om de kinderen van enkele getroffen gemeenten te steunen.

 

Op 12 december deelden militairen rugzakken met speelgoed uit op de kerstmarkt in Limbourg. Op 15 december zullen zij op een parking in Esneux rugzakken uitdelen. “Het doet deugd om met onze jaarlijkse feelgood-activiteit iets terug te kunnen geven aan de maatschappij en om ons op een andere manier te kunnen tonen”, zegt luitenant-kolonel Godefridis.

 

In totaal zullen meer dan 1000 kinderen een cadeautje ontvangen. “Sinds de overstromingen zijn we het gewend om vaak militairen in het straatbeeld te zien. Ik vind het erg fijn om ze eens in een andere setting te zien,” vertelt een tevreden moeder.

 

De eventuele overschotten zullen geschonken worden aan de voedselbank Sint-Vincentius in Leopoldsburg.

 

Defensie verleende in het kader van de missie ‘Steun aan de Natie’ noodhulp ter ondersteuning van andere hulpdiensten. Een gedetailleerd overzicht van de acties in Luik vindt u hier.

 

Kerlijn Puttemans

Vincent Bordignon